субота, 13 грудня 2014 р.

           Меломан – це стан душі!

Значення слова “меломан” старо, як світ, і знайоме навіть десятирічній дитині. Його можна зустріти в будь-якому словнику і будь енциклопедії. Меломан – це справжній любитель певної музики. Деякі історики говорять, що раніше цим словом називали всіх без винятку людей, які виявляли хоч якийсь інтерес до музичного мистецтва. Проте чи так все просто, як здається? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Меломан – це людина, для якої музика, як повітря, виконує життєзабезпечувальну функцію. Цікаво, що ними не стають, ними – народжуються! Добре розвинені з народження почуття ритму, мелодизм і голосові дані перетворюють цих людей у професіоналів своєї справи. Їх заняття не можна назвати хобі в повному розумінні цього слова, це, швидше, пристрасть.


Звичайно, ці люди – прекрасні співрозмовники, готові в будь-який момент дати компетентну музичний рада! При цьому різні меломани ведуть себе по-різному: одні радять слухати в рамках певного напрямку, а інші “проходяться” за всіма тематиками, скрізь відбираючи помаленьку. Таке парадоксальне “роздвоєння особистості” серед них призвело і до “роздвоєння” самого поняття. Тепер вважається, що меломан – це і та людина, яка божеволіє по одному-єдиному музичному напрямку (поп, рок, реп, хіп-хоп, ретро, фолк-рок, денс і т.д.), і той, який примудряється поєднувати все це в одному “букеті”. Природно, меломани в першому значенні цього слова спочатку не приймали своїх “всеїдних” колег, проте через деякий час все вляглося, і цим терміном по праву стали називати тих і інших.   
 Интересно, среди геев есть ретроманы, меломаны 18-27 лет?









Немає коментарів:

Дописати коментар